Про це йдеться в блозі на сайті Кореспондент.

"Київське метро зараз завішане портретами кондових мужиків в парадних костюмах і в службових мундирах. Загалом, це кандидати до Київради. Багато хто зі списку партії "УДАР" Віталія Кличка. Один особливо променисто посміхається. Директор столичного метрополітену Віктор Брагінський. Клейма ставити ніде. Знаєте, хто його поставив на посаду? Московський олігарх Павло Фукс. Забудовник, мільярдер. Напевно, багато хто пам'ятає підвищення вартості поїздки в метро з п'яти до восьми гривень. Знаєте чому? Щоб виплатити фіктивний борг у 2 млрд грн компанії "Укррослізинг", яка раніше була підконтрольна відомому" авторитету " Юрію Іванющенку. А тепер належить Фуксу, який останнім часом помітно активізувався на українському ринку, щось крутить і з Віталіком", - підкреслив блогер.

Він зазначив, що Кличко навіть не заперечує, що близько знайомий з Фуксом. Оскільки Фукс входить до наглядової ради проекту Меморіального центру" Бабин Яр", будівництво якого ініційовано, в тому числі, і київським мером.

Geplaatst door Александр Николаевич Зубченко op Zondag 20 september 2020

"Але повернемося до кредиту: ще в 2009 році, при мері Черновецькому, комунальне підприємство "Київський метрополітен" купило за договором лізингу 100 вагонів метро російського виробництва у якогось мутного кіпрського офшору "Укррослізинг". Ціни на вагони була, ясна річ, завищена. Але то було ще при Черновецькому. А сьогодні зацікавленість Фукса в Брагінському має іншу "підставу". "Укррослізинг" подав до суду на столичний метрополітен за нібито неповну сплату суми за угодою з вагонами. І в підсумку апеляційний господарський суд Києва постановив, що" підземка "зобов'язана виплатити" Укррослізингу " 1 млрд 966 млн 239 тис.953 гривень. Є всі підстави вважати, що такий результат став можливим тільки завдяки зусиллям Брагінського, який "підіграв" в суді своїм опонентам. Природно, не за так", - повідомив журналіст.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, на сьогодні сума лізингових платежів до кінця не виплачена. Тому Фукс за допомогою Кличка рухає "друга" Брагінського до Київради.

"Треба ж повертати мільярди. Брагінський реально може потрапити до Київради: особистість маловідома, схеми вміло маскує. Досить пообіцяти виборцям метро на Виноградар і може спрацювати. Ніхто ж не розуміє, що від нього нічого не залежить: будує метро "Київметробуд", а гроші виділяються безпосередньо зі столичного бюджету. І в кінці задам тупе питання: чому такого махінатора, який бігає на повідку у якогось Фукса, Віталік, будучи в курсі ситуації, бере в свою "ударну команду"?"- задався питанням Олександр Зубченко.