Таку думку на своєму Facebook висловив журналіст і блогер Михайло Шнайдер.

И снова про дела наши Киевские, Друзья. А именно о том, что наш знаменитый мэр продолжает уродовать архитектурный облик...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Dinsdag 1 september 2020

"І знову про справи наші київські, друзі. А саме про те, що наш знаменитий мер продовжує спотворювати архітектурний вигляд столиці... незаконними будівництвами. З легкої руки Віталія Володимировича в Печерському районі Києва по вулиці Лютеранській, 14-В, зводиться ЖК "Linden Luxury Residences". Видно цю невимовну "красу" буде навіть з Хрещатика та інших центральних вулиць, що безповоротно зіпсує зовнішній вигляд "класичного" центру Києва при огляді з різних точок", - написав журналіст.

Втім, за його словами, проблема з цим об'єктом полягає не тільки в спотворенні центру Києва, але і в незаконності самого будівництва, і в її небезпеки для навколишніх будівель.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Проблема полягає ще й у тому, що, по-перше, будівництво багатоповерхового житлового будинку в історичному районі Києва ведеться на земельній ділянці, що має зовсім інше цільове призначення. А по-друге, будівництво цього ЖК може привести до появи тріщин в стінах, а також до інших руйнівних наслідків - адже прилеглі будинки відносяться до старого житлофонду, з яким треба бути особливо дбайливим. Також показовим є те, що Кличко ігнорує той факт, що згідно з даними Єдиного судового реєстру, щодо компанії "Промінвестгруп-1", яка є забудовником ЖК "Linden Luxury Residences"... відкрито кілька судових проваджень. І це відбувається в Києві, де вже є сумний досвід інвесторів Войцеховського, "Укрбуду", а тепер і" аркади"", - зазначив блогер.

Він підкреслив, що Віталій Кличко прекрасно знає про ситуацію з цим будівництвом, так як депутати Київради ще дуже давно доводили до його відома дану інформацію.

"Мер все знає, але на превеликий жаль - нічого не робить. Адже інтереси забудовників і" Смотрящего " Дениса Комарницького, для нього набагато важливіше і прибутковіше інтересів простих киян. І саме тому в історичному центрі Києва виростають монстри типу ЖК "Linden Luxury Residences". У зв'язку з усією цією історією у мене виникає всього лише одне просте питання-невже туристична цінність столиці для нього менш важлива, ніж власний гаманець? Втім, це саме питання є риторичним... " - резюмував Михайло Шнайдер.