Якби вибори мера Києва проходили найближчим часом, то перша п'ятірка претендентів на посаду міського голови виглядала б наступним чином.

рейтинги кандидатів на посаду мера Києва \\ опитування Politeka
рейтинги кандидатів на посаду мера Києва \\ опитування Politeka

Андрія Пальчевського готові підтримати 28,1% респондентів, Віталія Кличка — 26,7%, Ірину Верещук - 6,2%, Олександра Попова — 6,1%, Кучеренко — 5%. Решта кандидатів на посаду планку в 5 відсотків не долають.

Серед іншого жителі району відзначили погану роботу чинного мера по частині екології. Жителі Дарниці незадоволені якістю води (73% опитаних) і забрудненням повітря (69% опитаних).

Також респонденти поскаржилися на те, що київська влада не приділяє належної уваги благоустрою дворових територій (87% опитаних).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Більшість респондентів зазначили, що хотіли б бачити на чолі столиці досвідченого управлінця, який знає проблеми киян (61% опитаних).

Опитування проводилося виданням "Politeka" шляхом телефонного опитування. У дослідженні взяли участь 890 киян, які проживають в Дарницькому районі столиці у віці старше 18 років. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком. Допустима похибка не перевищує 2,2%.

У рамках виборів мера Києва видання "Politeka" проводить дослідження електоральних симпатій і систематично публікує дані по кожному району міста.