Як тільки у світі з'явиться вакцина від коронавірусної інфекції і Україна її закупить, перші дози отримають жителі Києва. Про це стало відомо зі слів начальника Головного управління Держспоживслужби міста Києва, лікаря Олега Рубана, сказаних в ефірі телеканалу «Обозреватель».

За його словами, саме столиця першою в Україні застосує довгоочікувану вакцину.

"Враховуючи наукову мережу, Київ першим застосує препарати і вакцини від коронавірусу», - заявив він, додавши, що в разі офіційної реєстрації препарату в Україні влада міста закупить вакцину для населення в той же день.

Рубан зазначив, що Київ був і залишається лідером в статистиці по захворюваності коронавірусом, не рахуючи інших гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Причиною такої ситуації Рубан вважає велику міграцію столичного населення, а також величезна кількість киян, що входять в потенційну групу ризику.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Лікар зазначив, що саме столиця першою зустріла удар пандемії і, швидше за все, останньою вийде з карантину.

Він додав, що всі прогнози вказують на подальше зростання захворюваності, а пік пандемії в Києві припаде на жовтень-листопад.

Рубан нагадав киянам про необхідність дотримуватися карантинних обмежень і правил безпеки.

Нагадавши, ВООЗ закликала світ більше не вводити каранти

Як повідомляв портал Знай.uа, лікарі шокували правдою про поширення коронавірусу.

Також Знай.uа писав, "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків зі станцій " червоної зони"