Київобленерго з початку року капітально відремонтували понад 118 км ліній електропередач і вдвічі скоротили час ліквідації аварійних відключень. А до кінця 2020 року планують реконструювати ще 11 км мереж та 17 розвантажувальних підстанцій. Про це повідомила прес-служба компанії.

У Київобленерго підкреслили, що Києво-Святошинський район розвивається дуже швидкими темпами. За даними компанії, кількість нових приєднань до мереж в цьому районі майже на 40% більше, ніж в інших районах області. Так, за перше півріччя 2020 року в Києво-Святошинському районі здійснили 1049 нових підключень до мереж, у той час як у Бориспільському – 593 за той же період.

У компанії відзначили, що невідповідність швидких темпів забудови і розвитку мереж призводять до зниження якості напруги в мережах і збільшення їх аварійності. Законом передбачено, що розмір бюджету та проекти з оновлення мереж, на які можна спрямувати кошти оператору системи розподілу, встановлює НКРЕКП. Сьогодні, на думку компанії, вони в рази менше реальних потреб компанії для швидких змін. У Київобленерго розраховують на зміну моделі інвестування на рівні держави.

«У 2020 році ми інвестуємо 10,9 млн грн в рамках ремонтної та інвестиційної Програм у розвиток елекроінфраструктури Києво-Святошинського району. За перше півріччя ми вже відремонтували 118 км повітряних ліній і 60 трансформаторних підстанцій, встановили 7 пристроїв грозозахисту, які нівелюють ризики перенапруги, і розчистили понад 60 км трас від гілок дерев. Проведені роботи сприяли зростанню надійності енергопостачання Київщини", - зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

У прес-службі заявляють, що компанія продовжує виконувати технічне оновлення і модернізацію обладнання, розповідає глава оператора системи розподілу. Згідно інвестиційної програми 2020 року, у Києво-Святошинському районному підрозділі до кінця року буде реконструйовано ще 11 км електричних мереж та 17 розвантажувальних підстанцій. Покращення відчують у селах Софіївська Борщагівка, Малютянка, Чабани, Буча, Святопетрівське, Крюківщина, Шевченкове, Білогородка, Юрівка, Ходосівка, Петропавлівська Борщагівка, Горенка. Також до кінця року відбудеться переобладнання ділянки лінії електропередач 10 кВ від підстанції» Іскра " в місті Вишневе.