У 2020 році стартує будівництво нової обхідної дороги навколо Києва. Півкільце в майже 150 кілометрів з'єднає відразу 5 міжнародних трас і головні міста країни.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Фейсбуці.

Згідно з оприлюдненими даними, проект передбачає будівництво "півкільця" загальною протяжністю близько 150 км, яке з'єднає п'ять міжнародних трас. Планується, що КОД складатиметься з шести ділянок і з'єднає автодороги: М - 07 Київ — Ковель, М-06 Київ — Чоп, М-05 Київ — Одеса, Н-01 Київ — Знам'янка, Н-08 Бориспіль — Маріуполь, М-03 Київ — Харків і М-01 Київ — Чернігів.

За попередніми розрахунками, піковий трафік на окремих ділянках дороги складе понад 70 тис.авто на добу, а сумарний трафік — понад 300 тис. крім того, в рамках проекту планується побудувати міст довжиною 5,9 км з підходами через Дніпро.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Орієнтовна вартість проекту-85 млрд грн.

В даний час вже оголошено тендер на проектні роботи першої ділянки в 35,2 км між М-06 Київ — Чоп і М-05 Київ — Одеса орієнтовною вартістю 12 млрд грн.

За даними "Укравтодору", повністю завершити роботи з будівництва Київської обхідної дороги планується через п'ять-шість років за умови стабільного фінансування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Польщі взяли під варту колишнього главу Укравтодору Славомира Новака і його спільників

Як повідомляє портал «Знай.иа» Зеленський нагодував буковинців обіцянками і втік до Києва: "добудуємо все"

Також «Знай.иа " писав, що В Україні 98% мостів, досліджуваних Укравтодором, небезпечні для водіїв