Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер і політичний експерт Кирило Сазонов.

Недавно прочитал на сайте одного известного нардепа, что хронически убыточное коммунальное предприятие "Киевпастранс",...

Geplaatst door Кирилл Сазонов op Dinsdag 11 augustus 2020

"Нещодавно прочитав на сайті одного відомого нардепа, що хронічно збиткове комунальне підприємство "Київпастранс", яке заявило про очікуваний збиток в 1 млрд грн, і отримує бюджетну дотацію на 1 млрд грн, вирішило витратити 80 млн грн... на охорону та здійснення пропускного режиму на своїх об'єктах. Є й офіційний тендер від 6 серпня на охоронні послуги - код 79710000-4 за ДК 021:2015 він складається з 7 лотів, по кожному з яких планується окремий аукціон", - написав експерт.

Він також перерахував всі сім об'єктів, які планується посилити охороною за бюджетний рахунок.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Звичайно, деякі з цих об'єктів дійсно повинні знаходиться під наглядом охорони, хоча питання завищення цін на послуги залишається відкритим.

Але, як бачимо, у комунального підприємства присутні і непрофільні активи. Ну, причому тут Заміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей "Супутник-1", санаторій-профілакторій" Пуща-Водиця", гуртожитки? Чому їх теж необхідно настільки пильно охороняти, та ще й здійснювати пропускний режим майже за 8 млн гривень на рік? Викликають багато питань і фунікулер, і автостанція "Видубичі". Ви пам'ятаєте, який контрольно-пропускний режим на фунікулері? Як вірно написано, там можна побачити лише "будку з Дідом всередині", який сидить для видимості і без пропусків піднімає і опускає шлагбаум. І ось на таку "охорону" перераховується майже 2,8 млн гривень!"- обурився блогер.

Він уточнив, що це тільки кілька прикладів розбазарювання бюджетних коштів, які підприємство отримує по дотації. І припустив, що такі великі розкрадання були б неможливі без участі Віталія Кличка.

“Це тільки кілька прикладів розбазарювання бюджетних коштів, які підприємство отримує по дотації. І, як уже повелося, ефективність витрачання міських грошей практично нульова, а корупційна складова - значна. Причому, до посадових осіб КП" Київпастранс " регулярно виникають питання у правоохоронців, і вони стають фігурантами багатьох кримінальних проваджень. Тому і тендер на охорону теж варто перевірити. Адже є великі підозри, що таким чином київська влада намагаються розпиляти 80 млн грн. Ймовірно, за участю Віталія Кличка, адже було б дивно, якби мер не знав, куди йдуть мільйони з бюджету міста, який громада довірила йому в управління", - резюмував Кирило Сазонов.