Міський голова Віталій Кличко напередодні виборів розігнав колесо корупції на повну. Омріяна спортивна арена — Льодовий стадіон на станції метро «Іподром», на який кияни чекають багато років, так і не побачить життя.

Декілька десятків років міська влада обіцяла, а громадськість очікувала, що на місці недобудованого спортивного об'єкта буде створено найбільший за територією спортивний комплекс — доступний не лише для професійних спортсменів, а й для всіх киян. Ця територія сьогодні є чи не єдиною, де можливо розбудувати якісну спортивну інфраструктуру.

Натомість команда Кличка з фракції «Солідарність» зруйнувала всі сподівання киян. У результаті ми матимемо не один з найбільших спортивних комплексів, а один з найбільших торгово-розважальних центрів, а в ньому, для замилювання очей — зал для баскетболу та хокею.

Як ця афера вдалася?

Кличко та його фракція «Солідарність» у столичній міськраді, пролобіювали інтереси компанії з групи забудовника Вагіфа Алієва та дозволили підконтрольному йому ТОВ «Укрсоцстроінвест» ще 10 років зводити на місці недобудованого Льодового стадіону «багатофункціональний об'єкт, що включає в себе спортивну арену».

Слід нагадати, що ще у 2016 році Київрада розірвала інвестиційний договір із забудовником через невиконання ним своїх зобов'язань, але вже у 2020 Кличко натиснув на депутатів, умовивши їх стати на сторону "горе-інвестора". А його наближені — заступник Петро Пантелєєв і директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь — внесли відповідний проєкт рішення. Тож ТОВ «Укрсоцстроінвест» було продовжено термін «здійснення інвестиційного внеску» по будівництву до 26 березня 2030 року.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як відомо, ТОВ «Укрсоцстроінвест», що входить до групи «Мандарин Плаза Груп» на чолі з Вагіфом Алієвим на місці недобудованого Льодового стадіону збирається побудувати ТРЦ «Південний».

Так «спортивний мер» зливає спортивні об’єкти. Якщо нинішня столична влада не здатна вимагати від інвестора повноцінний спортивний комплекс, територію потрібно забрати та виставити на чесний аукціон, а виручені гроші проінвестувати самостійно у розвиток масового спорту в Києві!