Правоохоронці встановили факт нелегального вивезення небезпечних медичних відходів з інфекційних відділень лікарень Києва на полігони побутових відходів у Київській області.

Про це інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, компанія, яка спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, у тому числі медичних і біологічних, замість утилізації таких відходів у спеціально відведених для цього місцях шляхом спалювання, вивозила їх на стихійні звалища і звичайні полігони твердих побутових відходівна Київщині. Серед медичних відходів були: шприци, медичні маски, халати та інші відходи медичних установ Києва, в тому числі з інфекційних лікарень.

фото: офіс Генпрокурора
фото: офіс Генпрокурора

Правоохоронними органами задокументовано факт вивезення зазначених медичних відходів вантажівкою на один із таких полігонів у Київській області.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин скоєного злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

фото: офіс Генпрокурора
фото: офіс Генпрокурора

Комерційному директору компанії повідомлено про підозру в порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, які завідомо могли спричинити поширення цих.

фото: офіс Генпрокурора
фото: офіс Генпрокурора

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Андрій Мальований: ДЕІ змусила ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища

Як повідомляє портал «Знай.uа» Фальшива гордість Гройсмана: журналісти розвідали правду про вінницький сміттєвий полігон

Також «Знай.uа» писав, що На Львівщині місто перетворилося на звалище відходів: "Скоро перекриють дорогу сміттям"