У Київській міській державній адміністрації діє злочинна схема під керівництвом мера Віталія Кличка, який з її допомогою збирає мільйони доларів чорного налу з Мафів, замість того щоб законним способом збирати з них кошти в міський бюджет. Курирує схему начальник відділу з питань розміщення тимчасових споруд та погодження місць розташування рекламних засобів Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Горбач, повідомляють ЗМІ.

“Пост не високий, але відповідальний, бо обіймає його відповідає за всю документацію, пов'язану з МАФами. І Олександр Горбач трудиться на цій врожайною ниві вже п'ять років. Мало того - він же є секретарем профільної комісії КМДА з питань розміщення тимчасових споруд, яка приймає рішення щодо Мафів на підставі підготовлених Горбачем документів. Тобто, по суті, він контролює сам себе”, - йдеться в матеріалі.

Також там називається ще одна фігурантка схеми, глава громадських організацій “Київський міський комітет порятунку бізнесу” і “Асоціація власників МАФ” Тетяна Петренко - дружина Олександра Горбача.

“Власне, вже на цьому можна було б поставити крапку і писати заяву в прокуратуру, бо тут є явний конфлікт інтересів. Але якщо копнути глибше, виявляється, що ніякого конфлікту немає - а є злагоджений “сімейний підряд” по розграбуванню міського бюджету. Який надає підприємцем цілий спектр корупційних послуг”, - відзначають в ЗМІ.

За словами авторів, в даний момент реалізація схеми в даний момент призупинена зважаючи на майбутніх місцевих виборів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

“До діяльності родини почали з'являтися питання, в тому числі, у вигляді депутатських запитів. І щоб не псувати рейтинги мера, який планує переобратися, Горбача вирішили “злити”. Але, звичайно, тільки для виду. Схему вирішили не згортати, а тимчасово законсервувати. Для чого у КМДА почали псевдорасследование. Заступник голови адміністрації В'ячеслав Непоп навіть заявив про намір звільнити Горбача з посади секретаря комісії з питань розміщення тимчасових споруд”, - повідомляють ЗМІ.

Вони підкреслюють, що це був лише “спектакль, розіграний за ролями”. Так як Олександр Горбач був у курсі справи і своєчасно пішов на лікарняний.

“Але ось що цікаво. Спочатку, відповідно до “сценарієм”, чиновник повинен був просидіти на лікарняному півроку, перечекати місцеві вибори, і переможно повернеться на колишнє місце. Проте все пішло не так, Горбач уже вийшов з лікарняного і... спокійно повернувся на роботу, незважаючи на обіцянки про звільнення. Нагадаємо, ще 13 грудня 2014 року мер пообіцяв презентувати комплексну схему розміщення Мафів у столиці. Однак він так і не виконав свої обіцянки, і тепер стає остаточно зрозуміло, чому. Причина проста: виборча кампанія, як з'ясувалося, очікується дуже гаряча, грошей потрібно багато, і тіньова прибуток від Мафів меру буде дуже потрібна. Тому і про схему розміщення Мафів, яка зробила б їх роботу прозорою, забули, з незадоволеними діяльністю Горбача мирно “порішали”. І він по-тихому повернувся на колишні схеми. Які і далі будуть приносити Віталію Кличку десятки мільйонів чорного налу”, - резюмується в матеріалі.