Відомий економічний експерт Олексій Кущ інтерв'ю Знай.юа заявив, що політична сила «Перемога Пальчевського» йде у владу, щоб переорієнтувати державну політику на простих українців.

«Ресурси держави: фіскальні та бюджетні будуть перенаправлені на просту українську родину. Зараз на вершині піраміди державних пріоритетів в Україні знаходяться два об'єкти: зовнішні кредитори і олігархи. Ситуацію потрібно змінювати на 180 градусів. Саме над ідеями для вирішення цього питання ми зараз і працюємо в рамках економічної платформи політичної сили «Перемога Пальчевського», - сказав він.

Крім того, Олексій Кущ запропонував модель, яка може принести бюджету додатковий дохід у розмірі 10-15 млрд доларів щороку.

«Держава щороку відшкодовує близько 140 млрд грн податку на додану вартість. Уявіть собі аграрного трейдера рентабельність якого становить 50-70%. Він заробляє сотні мільйонів доларів. І держава за верх всього компенсує ПДВ у розмірі десятків мільярдів гривень щороку. Місце того, щоб обкладати експортера сировини відповідної митом і отримувати додатково для бюджету 10-15 млрд доларів щороку. Тому у нас і відбувається таке нерівність. Україна розколюється на два різних полюси, де на одному з них держава дотує надприбуткового бізнесу повернення ПДВ, а на іншому – пенсіонери отримують 2,5 тисячі гривень», - висловив невдоволення експерт.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Олексій Кущ представив податкову реформу, розроблену економічною платформою сили «Перемога Пальчевкого». Її мета – зниження податкового тиску на простих людей.