На Київщині покупці суш на винос в одному з закладів міста стали жертвою неякісних продуктів, в результаті чого вони отримали сальмонельоз.

Про це повідомляє ГУ Госпотребслужби Київської області.

Так, стало відомо, що в Київській області зафіксували перший у 2020 році випадок захворювання на сальмонельоз. Повідомляється що хворі пов'язують інфекцію з вживанням суші, які вони придбали в закладі громадського харчування «на винос».

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео


Зараз фахівці проводять санітарно-епідеміологічне розслідування з метою з'ясування обставин і кордонів локалізації вогнища захворювання. Відзначимо, що в ГУ Госпотребслужби не уточнили, про який заклад, в якому були придбані суші, йде мова.

Сальмонельоз - це інфекційне захворювання, яке передається в більшості випадків через неякісну їжу, а також контактно-побутовим шляхом - від людини носія сальмонел.


Захворювання починається гостро: висока температура (до 38-39 градусів), озноб, загальна слабкість, нездужання, головний біль і запаморочення. Одночасно наростають симптоми дисфункції шлунково-кишкового тракту: шлункова біль, блювання, діарея.

Нагадаємо, раніше З-за коронавіруса в Україні негайно ізолювали 63-річну бабусю - заразила доньку та онуків

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.ua» Що робити, якщо нудить: причини, лікування, профілактика

Також «Знай.ua» писав, що Грип масово косить українців, лікарні не витримують: медики зруйнували головні міфи