Гостей чекає феєрична розважальна програма з кінно-трюковими виступами, театралізацією історичних подій, давньослов’янськими забавами. А також смачні страви з багаття, прогулянки на конях і багато іншого з життя Київської Русі.

Відвідування Стародавнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Дуже символічно відсвяткувати День Хрещення Русі в Древньому Києві, який розташований у Київській області, селі Копачів. Адже тільки тут можна зануритися в атмосферу живого середньовіччя, доторкнутися до давніх традицій і відчути себе справжніми жителями Київської Русі.

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

За в'їзною брамою Князівства на відвідувачів чекає подорож у часі на тисячу років назад до Древнього Києва. Адже тут на основі знань сучасної науки в повному масштабі відтворюється Київ V - XIІІ століть. Також тут відроджується атмосфера і дух тої славетної доби.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

25 і 26 липня на гостей Князівства чекає знайомство з життям справжнього середньовічного міста, безліч розваг і насичена шоу-програма. На відвідувачів чекає захоплююча театралізована реконструкція подій, що визначили майбутнє нашої країни на багато століть уперед.

Святкування розпочнеться з урочистого відкриття близько 14:00 костюмованим парадом історичних постатей, які відіграли ключові ролі в історії Київської Русі. Гості побачать апостола Андрія, Кия, Щека, Хорива та їх сестру Либідь, просвітителів Кирила і Мефодія, візантійського імператора, княгиню Ольгу та багатьох інших. А на завершення параду урочисто виїде на бойовому коні сам «винуватець події» - князь Володимир Великий. Гості зможуть не тільки насолодитися видовищем, а й зробити яскраві фотографії з персонажами для соц. мереж.

Потім усі бажаючі зможуть приєднатися до хресної ходи до унікальної відтвореної Василівської церкви Х століття, де відбудеться молебень за Україну.

Далі в театралізованих постановках будуть відтворені події, пов'язані з прийняттям християнства Київською Руссю. Гості побачать театралізоване дійство за участю Архистратига Михаїла, обрання князем Володимиром віри та повалення язичницьких ідолів.

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

Адреналіну від перегляду подарує верхова стрільба з лука і кінна атака, під час якої професійні лучники верхи на конях будуть влучати в пішого воїна на повному галопі. А ще, тільки в Древньому Києві можна буде побачити захоплюючу гру кочівників – козлодрання.

Відвідувачі зможуть не тільки насолоджуватися програмою, але й самі стануть її частиною. Гостей чекає середньовічний квест, участь в якому зможе взяти кожен бажаючий.

Увечері в Древньому Києві пройде захоплююча вистава "Приборкання бунту волхвів Полоцького князівства", під час якої можна буде побачити стрільбу зі справжнього требушету величезними палаючими ядрами.

У суботу, 25 липня, програма триватиме до ночі. Після 22:00 гості Древнього Києва приєднаються до смолоскипної ходи до озера, де пройде феєрична вогняна битва Чорних і Білих янголів, хороводи навколо багаття і середньовічна дискотека.

У Древньому Києві кожен гість знайде заняття до душі. Тут можна скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах. На Княжій стайні гості познайомляться з унікальними кіньми рідкісних стародавніх порід, дізнаються багато цікавого про них, погладять, сфотографуються з ними, а при бажанні проїдуть верхи або в екіпажі.

В гостях у Волхвині відвідувачі скуштують трав'яних чаїв за стародавніми рецептами та дізнаються про найпотаємніше. А в середньовічній крамниці та на ярмарку майстрів – виберуть на пам'ять оригінальні сувеніри ручної роботи. У Княжої костюмерній можна приміряти костюми часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію, в середньовічному тирі – постріляти з лука, на монетному дворі – викарбувати монету «на щастя», відвідати музеї та експозиції, відпочити біля мальовничого Лісового озера. Любителів активного відпочинку чекають швидкісна гірка «Змій Горинич» і захоплюючий канатний спуск «Політайло».

Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч в будинку «4 кімнати», в унікальних кімнатах середньовічного антуражу або в кемпінгу (зі своїм наметом) на території Парку (за умови попереднього бронювання).

Древній Київ відкривається о 10:00. Урочисте відкриття свята о 14:00. Завершення програми: в суботу 25.07 - 22:00 (з 22:00 до 00:15 - середньовічна дискотека), в неділю 26.07 - 20:00.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Дістатися можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна подивитися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

* В програмі можливі зміни.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого -250 грн., знижка 30% (при покупці квитком на сайті Парку до 19.07.2020), для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Детальніше на сайті www.parkkyivrus.com