Заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова підтвердив обшуки у так званого “смотрящого” за Києвом від Офісу президента Дениса Комарницького після запитань Bihus.Info.

Про це повідомляє інформаційний портал Bihus.Info.

Так, стало відомо, що на локаціях пов’язаних з Денисом Комарницьким, якого називають “смотрящим” за Києвом від Офісу президента, правоохоронці проводять масові обшуки. Ці обшуки стартували одразу одразу після того як журналісти Bihus.Info запитали у президента Володимира Зеленського про те чи продовжуватимуть Комарницький і його структури контролювати окремі напрямки життя міста після виборів мера. Зеленський на це питання журналістів заявив, що він не знає, хто такий Денис Комарницький.

Антон Геращенко, скріншот: YouTube
Антон Геращенко, скріншот: YouTube


За словами Геращенка обшуки одразу проводилися на десятках об’єктів, що так чи інакше пов’язані з підконтрольною Комарницькому компанією “Еко-Буд-Трейд”. Це та сама фірма, яка отримала понад 6 мільярдів гривень від київських комунальників на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

При цьому журналісти Bihus.Info мають дані, що Денис Комарницький пов'язаний щонайменше з трьома ймовірними кандидатами в мери – Кличком, Тищенком і Нестором, а пов’язані з ним компанії упродовж останніх 4-х років отримали тендерів на будівництво на понад 13 мільярдів гривень.

Денис Комарницький


Також відомо, що Bihus.Info нардеп Гео Лерос передав флешки зі скопійованим вмістом ймовірно одного з робочих комп’ютерів з офісу Комарницького в Києві. Їх вилучили під час проведеного співробітниками СБУ обшуку восени 2019-го. На комп’ютері – цілий ряд як офіційних документів, так і так званих “понятійок”, що стосуються функціонування будівельного ринку міста.

Отримані журналістами документи також можуть свідчити про співпрацю Комарницького та його людей з оточенням Тищенка та з орбітою ще одного кандидата в мери, вже від “Батьківщини”, Віталія Нестора.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що у Хмельницькому депутати принесли в службовий кабінет голови Хмельницької ОДА Дмитра Габинета російський прапор, до якого були прив'язані свинячі язики. За словами депутатів, вдатися до таких неординарних дій спонукали спроби скандально відомого нардепа від "Слуги народу” Максима Бужанського внести зміни в закон про мову.

Як повідомляв портал "Знай.uа" державне бюро розслідувань разом з Департаментом контррозвідки СБУ затримали депутата Черкаської міської ради, який замовив вбивство заступника мера міста Черкас.

Також, "Знай.uа" писав, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков і голова комітету енергетики та ЖКГ парламенту Андрій Герус повинні забезпечити прийняття законопроекту №3658 по зеленій енергетиці з мінімальними поправками, щоб дотриматися умов підписаного раніше меморандуму між урядом та інвесторами.