У Борисполі Київської області хлопчик став жертвою нападу отруйної змії. Про це повідомили в клініці невідкладної допомоги «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

За інформацією медиків, 13-річного хлопчика з села Старе в Бориспільському районі батьки відправили пасти гусей. Дитина в траві натрапила на змію, яка її вкусила. За словами матері хлопця, на нього напала «чорна гадюка, у якої був жовтий хвіст».

Хлопчика в стані середньої тяжкості терміново госпіталізували, йому різко ставало гірше. У лікарні батькам повідомили, що протизміїної сироватки у них немає, як, втім, і практично у всіх українських лікарнях.

Фахівцям бориспільського приймального відділення залишалося тільки надати першу допомогу дитині і перенаправити її в токсикологічне відділення столичного «Охматдиту». Там не відмовили у терміновій госпіталізації маленького пацієнта.

До ранку 10 липня стан дитини стабілізувався.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Медики не можуть з точністю визначити, яка з отруйних змій, що живуть в області, вкусила хлопчика – чорна гадюка або мідянка. Одне відомо точно – змія була смертельно небезпечною, це підтвердив результат аналізу на токсини.

Нагадаємо, що в Нікополі виявили змію у дворі приватного будинку.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Дніпропетровській області неадекватний чоловік "зняв" з собаки шкіру живцем.

Також Знай.uа писав, що неподалік від Дніпра, невідомі на машині збили кішку і залишили помирати посеред дороги.