Червнева погода вирішила піднести киянам черговий сюрприз – жителі Осокорків розповіли про ранковий снігопад. Відповідним відеороликом поділився користувач мережі для Telegram-каналу "Х**вий Ків".

Вранці у вівторок, 30 червня, жителі Києва спостерігали за незвичайним погодним явищем під кінець першого місяця літа. На Осокорках пішов сніг. Принаймні так сказав автор опублікованого відеоролика. Фахівці ж стверджують, що це швидше за все був дрібний град, тому нічого дивного тут немає.

Варто нагадати, що в Києві оголосили перший рівень небезпеки у зв'язку з негодою, що насувається. У вівторок, 30 червня очікуються гроза, град і сильний вітер. В таку погоду категорично не можна купатися у водоймах, а також ходити на відкритій місцевості в мокрому одязі і пересуватися групами.

Київ накриє буря / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає:

- всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
- краще не виходити на вулицю, але якщо на момент негоди ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
- вимкнути всі електроприлади;
- не братися руками за металеві вхідні двері;
- у разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному;
- не ходити поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч з ними автотранспорт.

Нагадаємо, що на Львівщині через негоду може обрушитися житловий будинок.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині від підтоплення постраждали жителі 18 населених пунктів.

Також Знай.иа писав, що в Житомирської області блискавка під час грози пронизала мати 9 дітей, але жінці вдалося вижити.