Карантин, оголошений в Україні через коронавірус, створив проблеми не тільки на продовольчому ринку, на ринку праці, але і на ринку нерухомості. Забудовники понесли рекордні збитки в період з березня по травень. Вони не змогли продати більше 4 тисяч квартир. З-за цього втрати оцінюються в 1,3-1,4 млрд грн, пише UBR.

25% забудовників, об'єкти яких фінансуються за рахунок куплених квартир, це дуже велика втрата. Вони не зможуть обійтися без сторонньої допомоги і фінансової підтримки. Лише 17-20% проектів з будівництва житла зможуть залишитися на плаву завдяки фінансовому запасу. Це дозволить їм протриматися на ринку і навіть зводити нове житло в наступні 12 місяців.

Деякі забудовники шукають вихід із ситуації, що склалась в особі партнерів. У подібних забудовників недоотриманий прибуток може становити 10-40%. Метою є збереження активної будівництва, щоб не втратити клієнтів, які вже придбали квартири або тільки думають над цим.

Ціни на квартири в Києві Фото: скріншот

Великі гравці на ринку нерухомості також втратять, але їх втрати перетворяться отриманням прибутку у віддаленій перспективі. По мірі будівництва будівель великими системними компаніями буде активізуватися і покупка квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

При цьому ослаблення карантину пожвавило і ринок нерухомості. За останні 2-3 тижні кількість проданого житла зросла порівняно з періодом, коли країна тільки йшла на карантин.

До всього іншого експерти розповіли, які квартири купувалися активно навіть під час карантину. Понад 70% куплених об'єктів – це об'єкти нового формату (багатофункціональні житлові комплекси, live-work-play, «місто в місті»).

Ціни на квартири в Києві в найближчій перспективі не зміняться. Зараз забудовники проводять різні акції і надають знижки потенційним покупцям. У сукупності з розстрочкою під 0% це дає свої плоди і люди звертають увагу на квадратні метри.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що експерти розповіли, як заощадити на покупці квартири в Харкові.

Знай писав, що в Дніпрі зросли ціни на нерухомість.

Нещодавно Знай передавав, що стали відомі ціни на курортну нерухомість.