Відомий за викритими ЗМІ корупційними схемами заступник КП «Київпастранс» Павло Кирилюк, якого часто називають «смотрящим» за наземним транспортом столиці, вирішив розширити сферу свого впливу на «Укрзалізницю» і зайняти більш значущу посаду. Про це йдеться в матеріалі kp.ua

За інформацією ЗМІ, Павло Кирилюк зайшов на «схеми» в «Київпастрансі» (КПТ) ще в 2016 році. На посаді заступника голови підприємства він відповідає за всі закупівлі, ремонт рухомого складу та будівництва, замовником яких виступає КПТ. Це – найбільш «хлібні» напрямки, і саме з них «смотрящий» збирає «чорну касу». Розслідування про його багатомільйонні розкрадання, підтверджені документальними доказами, виходять із завидною періодичністю.

“Павло Кирилюк вже давно подумував над розширенням «кормової бази», плануючи поширити свій вплив далі «Київпастрансу». Об'єктом його пильної уваги стала «Укрзалізниця». Оперуючи значними сумами, «заробленими» на КПТ, чиновник почав розставляти там своїх людей. У першу чергу потрібно згадати його дружину Олену, яка за посадою – заступник начальника Департаменту казначейства у ПАТ «Укрзалізниця». Впізнаєте почерк майстра? Теж не лізе в начальники, задовольняючись скромною посадою заступника. Але при цьому в казначействі – ближче до фінансових потоків”, - сказано в статті.

З посиланням на джерела там також наголошується, що Кирилюк планує продовжувати кадрову експансію в «Укрзалізницю». Тому, ймовірно, вже зовсім скоро ми почуємо про нових людей «смотрящого» на відповідальних посадах в УЗ.

“Очевидно, розширення впливу на ще одне відомство «сірому кардиналу» здалося недостатнім – і він останнім часом почав замислюватися про високе. Прозондувашив за рік ситуацію в новій владі, він зрозумів, що там є з ким говорити. І в даний момент заступник «Київпастрансу» намагається домовитися з новою владою про призначення його на більш високу посаду. Якщо по-простому – хоче банально купити посаду соліднішу. Очевидно, Кирилюк очікує, що новий пост дозволить йому ефективніше управляти потоками та КПТ, і УЗ, формально усунувшись від процесів, які там відбуваються ”, - підкреслили ЗМІ.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За їхніми даними, наразі Павло Кирилюк веде переговори з різними групами впливу. Причому, як у формальній так і в неформальній обстановці. Про що свідчить відео програми «Секретні матеріали» про святкування дня народження народного депутата Іллі Киви, де серед впливових гостей нардепа був помічений заступник голови КП «Київпастранс».

“У зв'язку з вищесказаним виникає ряд питань. По-перше, до правоохоронців: чому всі справи, заведені за порушення у «Київпастрансі», зависають і не доходять до суду? По-друге, до генерального директора КП Дмитра Левченка: чому ви досі не звільнили свого токсичного заступника – невже ви не в курсі, як він грабує ввірене вам підприємство? По-третє, до мера Києва Віталія Кличка: вас не бентежить, що гроші міського бюджету зникають у «Київпастрансі», як у бездонній бочці, а кияни продовжують пред'являти вам претензії з приводу незадовільної роботи і застарілого парку наземного транспорту?” - резюмується в статті.