"Рибалили на гумовому човні, за допомогою мисинових сіток. Під час огляду вилучено 5 мисинових сіток розміром вічка від 50 мм до 60 мм, в яких знаходилась риба : карась – 107 шт., судак – 1 шт., та лящ – 19 шт., рак – 1 шт.. Обрахований розмір шкоди становить більше 10 тис гривень", - інформує інспекція у Фейсбуці.

Сітки, риба та засоби вчинення порушення вилучені поліцейськими водного патруля. На місце події було викликано слідчо - оперативну групу для встановлення обставин вчинення правопорушення.

Як ідеться в дописі Держекоінспекції, за порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду на порушників складено два адміністративні протоколи за статтею 91 КУпАП

Національний природний парк "Білоозерський" - займає площу 7014,44 гектарів і міститься на території Київської та Черкаської областей. Створено з метою збереження, відтворення і рекреаційного використання типових та унікальних природних комплексів, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.