Вже зовсім скоро настануть літні деньки, і всі кияни захочуть освіжитися в теплих річках, басейнах або ж морях. Але в зв'язку з епідеміологічною ситуацією в Україні назріває питання: настільки безпечно купатися у водоймах, щоб не підчепити коронавірус.

Про це повідомляє інформаційний портал "Великий Київ".

Так, за даними фахівців Вищої ради з наукових досліджень Іспанії (CSIC) купання в морі абсолютно безпечно. Все через те, що солона вода і сонячне ультрафіолетове випромінювання перешкоджають поширенню COVID-19.

Відпочинок на морі, фото: Pxhere
Відпочинок на морі, фото: Pxhere


В річках також мінімальний ризик зараження через наявність течії. Нині головною загрозою стає не вода, а саме респіраторні виділення людей.

Фахівці стверджують, що відвідування басейну і лазні також безпечні, але в обов'язковому порядку потрібно приймати душ до і після басейну, а також дотримуватися необхідних заходів гігієни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, в два рази більше, ніж у Європі Ахметова звинуватили у завищенні ціни на електроенергію для українців.

Популярні новини зараз
З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" , українцям виплатять додаткові лікарняні, хто отримає гроші.

Також "Знай.uа" писав, позиція міністра Криклія щодо відкриття метро вилізла боком - "Радянський вахтер".