Напередодні мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням почати запуск метро з 25 травня. Незабаром на це відреагував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами міністра, це можливо за умови дотримання критеріїв виходу з карантину. Про це Степанов повідомив сьогодні, 14 травня, під час брифінгу.

Так він розповів, що МОЗ надасть конкретні пропозиції щодо етапів виходу з карантину, їх затвердить Кабмін. Дані критерії озвучать в найближчі дні.

Максим Степанов, скрін You Тube
Максим Степанов, скрін You Тube


" Там враховані всі без винятку критерії, за яких умов може відкриватися, в тому числі міський транспорт і метро. Якщо місто Київ буде відповідати цим критеріям, то ми не бачимо в цьому проблеми. Але тільки якщо буде відповідати критеріям", - уточнив міністр.

Також на прохання Кличка відреагував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, питання розглянуть найближчим часом.

Нагадаємо, карантин ослабили, але штрафи залишили - за що доведеться платити.

Як повідомляв Знай. ua, тестування на covid-19, хто може безкоштовно перевірити наявність хвороби.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також Знай. ua писав, що в Україні за добу 375 нових хворих коронавірусом, 17 померли.