Вже з 11 травня в Києві розпочнеться перший етап послаблення карантинних заходів. У цей період у столиці дозволять роботу кафе і ресторанів, але лише на літніх майданчиках.

Так мер Києва Віталій Кличко розповів, що вже погодили роботу літніх терас і сезонних майданчиків з 11 травня. Для них буде діяти фіксований тариф 1 грн. - для літніх терас до жовтня, для сезонних - до грудня.

літня тераса ресторану, скріншот з відео
літня тераса ресторану, скріншот з відео


Щоб безперешкодно працювати на майданчиках працівникам доведеться дотримуватися деяких правил. Перед зміною кожному працівнику необхідно вимірювати температуру.

Між столами не менше 1,5 м відстані, за кожним столиком - не більше 2 осіб, не враховуючи дітей віком до 14 років. На кожному вході повинен бути антисептик.

Працівникам доведеться дотримуватися безконтактного обслуговування та оплати замовлення. Замовлення будуть видавати тільки в одноразовому посуді і закритій тарі.

Усі працівники і відвідувачі повинні знаходитися в засобах індивідуального захисту. Також необхідно буде проводити дезінфекцію кожні 2 години.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин в Україні найімовірніше продовжать і після 22 травня, заяву прем'єра.

Популярні новини зараз
Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа , Шмигаль розповів, як будуть запускати громадський транспорт в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що у Моз опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня.