Киянка, письменниця та поетеса Анна Малігон на своїй сторінці у Facebook розповіла, як на власному досвіді зіткнулася із реаліями вітчизняного тестування на коронавірус.

«Почалося з того, що одного ранку щось мені зойкнуло у грудях, щось заболіло, закололо... А оскільки хворіти для мене невластиво, залізла до моєї душеньки непозбувна бентега. Не змогла їсти-пити, - «Ото точно воно!» - думаю. Температуру поміряла разів із десять - 36.9. Ну все, приїхали! Рученьки терпнуть, згинаються ніженьки. Пішла купила пляхан чудодійного бальзаму, цілий день знімала стрес. Ближче до ночі почалася нудота, кидало в жар. Нудота! Це ще одна з головних ознак. Здалась і тремтливими пальцями написала домашньому лікарю - мовляв, в грудях поколювало зранку і дуже нудить. Лікар не розгубився і одразу направив мене на ранок на тест - мовляв, всі ознаки», - пише дівчина.

Скрін, Анна Малігон Facebook

«Зранку я йшла в поліклініку вже добряче накручена, дихати було важко, задихалась... До тісного кабінету, де в мене брали тест, набилося чи не шість медпрацівниць, всім треба було щось підписати. Це посилювало мою напругу. Безстрашні? Безсмертні?.. Сказали погуляти хвилин десять. Коли зайшла вдруге, мені вже вручили позитивний експрес-тест із двома червоними смужками… Взяли ще ПЛР і наказали не виходити з дому, доки не прийде результат», - додала вона.

Популярні новини зараз
Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям
Показати ще

«А по дорозі вже «обрадувала» близьких, з кимось навіть попрощалася. Запхнути мене в апарат КТ було не так легко, бо останньої миті передумала і дві огрядні «врачихи» пхали мене туди майже силою, аж рукавички порвались. А потім ще 30 хв чекала, доки винесуть плівки. Віддала мені їх працівниця без маски. «Я ж позитивна. Ви мене не боїтесь?» А вона тільки посміхнулась у відповідь. Легені чисті...», - ділиться Анна.

«Пишу лікарю результат КТ, а він... Призначає антибіотики! Спитав, коли востаннє хворіла на грип, які препарати вживала. Ніколи, - кажу. Я навіть цитрамон не п‘ю, як голова болить. Далі нависла глибока пауза його о******я. Щас ми це виправимо! І поназначав мені ще всякого на додаток. Я, як слухняна пацієнтка, затарилася тим у найближчий аптеці», - зазначає дівчина, додаючи, що після вживання антибіотиків їй стало погано.

«Як мене знудило! Як мене скрутило! Як мій чистий організм противився тій хімії... Три дні я просто лежала і помирала. І чекала результатів аналізу, замість трьох днів - п‘ять, бо припали якраз вихідні… І ось він - результат - «невизначений, біоматеріал взятий некорекно»». Після цього її відправили на повторну здачу аналізів, результатів яких довелося чекати ще кілька днів. Через два тижні після отримання позитивного результату на коронавірус дівчині заборонили виходити з дому до отримання останніх даних тесту.

«Я вже думала, що він просто згубився, той результат, і забила, заспокоїлася... Аж сьогодні на вайбер прийшов нарешті папірець, точніше, фото папірця. І як ви думаєте, що каже ПЛР? Ок, напишу, бо тут є важкоздогадливі: негативний. Не було ніякої корони», - резюмує Малігон.

«Єдине, шо цікавить, якого чорта ти попхалася у лікарню?!», «З того всього мені неясно лише нащо було антибіотики???? Навіть якщо корона - то не поможуть. Просто так для гострих вражень? Дивні ті лікарі...», - коментують допис підписники дівчини.

Нагадаємо, водіям відправлятимуть штрафи за порушення ПДР на e-mail, коли прийдуть "листи щастя". Штрафи за порушення правил дорожнього руху будуть відправляти електронною поштою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Епіцентр і Нова лінія потрапили під приціл Антимонопольного комітету, у чому їх підозрюють. В АМКУ вважають, що робота мереж під час карантину є одержанням неправомірної переваги над конкурентами.

Також "Знай.ua" писав, найбідніші та найбагатші області України – у Держстаті розповіли, де заробляють найбільше. Державна служба статистики України оприлюднила попередні дані про доходи та витрати населення.