До Києва наближається потужна гроза. З таким попередженням вранці в неділю, 3 травня, виступили в Українському гідрометцентрі.

Наголошується, що стихія повинна досягти столиці до обіду 3 травня. Городян закликають не перебувати в цей час на вулиці, а також дотримуватися правил безпеки при пориви шквального вітру. Наближення грози вже присвоїли другий, жовтий рівень небезпеки.

Скрін, Укргідрометцентр

В Управлінні з питань цивільного захисту КМДА нагадали, що під час бурі вікна будинків слід щільно закривати, з балконів і терас прибрати всі незакріплені предмети, щоб не допустити їх падіння на вулицю.

На вулиці не варто ховатися під деревами, особливо під старими, а також постаратися уникати рекламних щитів, ліній електропередачі і стовпів. Краще шукати притулку в під'їздах будинків або в магазинах. Крім того, автовласникам не варто паркуватися під деревами, які можуть впасти на їх транспортний засіб.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У разі травмування людей, тварин або пошкодження майна рекомендується повідомляти про це рятувальників і швидкої допомоги.

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS краща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без сигарет.