У Києві в понеділок, 27 квітня, буде досить хмарно, але сухо. Про це повідомили на метеорологічному сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря в Києві очікується до 8-12 градусів тепла, а вночі похолодає до 11 градусів вище нуля.

найтеплішим днем кияни насолоджувалися 27 квітня 1968 року, тоді в місті прогрілося до приємних 26,6 градусів вище нуля. А мерзли в найхолодніший день в 1948 році, коли морози досягли 3,2 градусів нижче нуля.

Нашими предками в цей шанувався святий Мартин-сповідника, папа Римський. В народі він отримав прізвисько Лисогона, а 26 квітня називали "Вороновим святом" – вважалося, що ворони купають своїх дітей і відпускають у власні гнізда.

Помічали, що в Мартінов день лисиці залишають старі нори і переселяються в нові. Крім того, вважалося, що до вечора лисиці слепли і не могли бачити в темряві, але тільки в цей день.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Помітили, що якщо на Мартінов день тримається тепла погода, то початок наступного місяця довго буде холодним і дощовим. Також помітили, що до цього дня повертаються з вирію ластівки і стрижі.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.