У Києві та області, а також у всіх регіонах, які зараз найбільше страждають від лісових пожеж, найближчим часом утримається суха і прохолодна погода. Тільки на півночі країни можливі незначні опади. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, посилаючись на прогноз, озвучений директором Українського Гідрометцентру Миколою Кульбідою.

За словами головного синоптика країни, в найближчий тиждень сподіватися на істотні опади не доводиться. Однак вселяє надію той факт, що поривчастий вітер, який бушував над Київщиною останнім часом, трохи вщухне і перестане роздувати осередки тління в зонах, які страждають від пожеж.

Крім пожеж, повітря у Києві істотно зіпсувала пилова буря, що налетіла на столицю 16 квітня. Напрямок вітру над Києвом навряд чи зміниться до 25 квітня, тому особливих змін у якості повітря мешканці столиці до того часу не відчують.

Все, що залишається киянам, - запастися терпінням і дотримуватися заходів обережності, утримуючись від прогулянок і провітрювання приміщень.

Нагадаємо, слідом за Чорнобильською зоною вогонь нещадно атакував ще одну область – знищує села і ліси.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Дим від пожеж в Чорнобилі перекинулася на Європу – оприлюднили унікальне відео

Також Знай.uа" писав, що Масштабні пожежі змусили "Укрзалізницю" гасити вогонь вагонами, фото.