Пожежа в Чорнобильській зоні, який розпочався 4 квітня, не вщухає. Вогонь підбирається до сховища радіоактивних відходів у Прип'яті. Також він уже добрався до греблі водосховища-охолоджувача близько Прип'яті.

Зараз ситуація з пожежею в Чорнобильській зоні досягла критичної точки, адже подальше збільшення площі горіння може призвести до забруднення великих навколишніх територій радіоактивним пилом.

Фото: facebook.com/yaroslav.chernobyltour


"Ситуація критична. Зона горить. Місцева влада повідомляє, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. Не вибрав Кабмін тактику мовчання, як радянська влада в 86 році", — написав у Facebook директор Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко.

Скріншоти


Зазначимо, що правоохоронці затримали 27-річного жителя села Рагівка Поліського району, який зізнався, що підпалив дикорослу траву в декількох місцях поблизу покинутої місцевої ферми. Йому пред'явлено обвинувачення за частиною 1 статті 245 Кримінального кодексу України (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Уряд України вже виділив близько 45 млн гривень з резервного фонду держбюджету для виплат рятувальникам і проведення операції з ліквідації пожежі в Чорнобильській зоні відчуження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Прип'ять палає, ЧАЕС на черзі – полум'я охопило найнебезпечніше місце в Україні.

Як повідомляв Знай.ua , Прип'ять у вогні - рятувальники показали Чорнобиль після НП в деталях.

Знай.ua писав, пожежі в Чорнобильській зоні підібралися до реакторів та ядерних відходів – з'явилося свіже відео.