Цього тижня Православна церква відзначатиме Вербну неділю, та от тільки зустріти його і Уряд країни, і столична влада закликають українців вдома. Як, власне, і Великдень, який ми відзначатимемо 19 квітня. До цього закликав і мер Києва Віталій Кличко в ході онлайн-брифінгу щодо ситуації розповсюдження коронавірусу та кількості хворих в місті, оскільки ситуація продовжує загострюватися. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео
Віталій Кличко в Олександрівській лікарні - скріншот з відео

Під "прицілом" – молоді кияни, за добу захворіли 3 медика

Загалом, станом на 8 квітня, в столиці вже 294 людини із підтвердженим діагнозом коронавірусу.

"Кількість киян, що захворіли на Covid-19 за минулу добу, збільшилася на 15 осіб. Захворіли ще 8 жінок, віком від 20 до 67 років, 6 чоловіків від 43 до 61 року, і 1 – 16-річний юнак. Троє з них – медики", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як виявилося, чималий відсоток із загальної кількості хворих на коронавірус, складають саме молоді кияни.

Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua

"Хочу зазначити, що більшість киян, яких вражає вірус в столиці, - люди молодого та середнього віку. Тобто активна частина мешканців міста. Чимало з них не вірять в загрозу, не хочуть змінювати звичок, нехтують правилами обмежень. Але йдеться не про обмеження свободи, а про ваше здоров'я і вашу безпеку", – зазначає Віталій Кличко.

Зараз у місті працює 270 інфекціоністів. А що ж стосується пацієнтів, які невдовзі мають лягти "під ніж", то, як відзначив столичний голова, наразі скасовано масове оперативне втручання – операції робитимуть лише у критичних випадках.

Люди просять відкрити парки та закрити церкви

На офіційних сторінках столичної мерії та Віталія Кличка люди продовжують публікувати дописи із актуальними на сьогодні питаннями.

Одним з найкричущих нині є графік роботи церков. Кияни масово скаржаться на те, що більшість з них досі відкриті і нерідко вони стають свідками того, як до дверей вишиковується величезна черга.

Церква, черги - фото з Фейсбук
Церква, черги - фото з Фейсбук

Кияни просять мера відреагувати на це і зачинити церкви на час карантину.

Чи відреагує міський голова на прохання мешканців столиці та про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.