Україна вже тривалий час знаходиться на карантині через пандемію коронавірусу. Через це в Києві закрили безліч закладів, крім заправок, аптек і продуктових магазинів.

Нещодавно Київська міська державна адміністрація уточнила список магазинів та підприємств, які можуть працювати в умовах карантину.

Так, під час карантину дозволена торгівля продуктами харчування в магазинах і кіосках. Але забороняється продавати незахищені продукти харчування, а також заборонено приготування їжі або напоїв і вживання їх. Зокрема, дозволено продавати тільки фасовані продукти в упаковці виробника, бутильовані або пакетовані напої.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео

Також дозволяється:

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

- торгівля паливом;

- торгівля деталями та приладдям для транспортних засобів;

- торгівля засобами гігієни;

- торгівля ліками та виробами медпризначення;

- торгівля технічними та іншими засобами реабілітації;

- торгівля ветеринарними препаратами, кормами;

- торгівля пестицидами і агрохімікатами, насінням та посадковим матеріалом;

- торгівля добовим молодняком домашньої птиці;

- торгівля засобами зв'язку та телекомунікацій, у тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками і т. д.

Також відповідно до постанови Кабміну на всій території України з 6 квітня запроваджено масковий режим. Тепер якщо ви будете перебувати в громадських місцях без маски, то можете отримати штраф.

КМДА перерахувала об'єкти і території, які в столиці вважаються громадським місцем:

- території загального користування (вулиці, площі, бульвари, проспекти, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, сквери та майданчики, підземні переходи, парки, рекреаційні зони, сади, пляжі, кладовища, інші території загального користування);

- приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, підприємств та організацій (заклади торгівлі, надання послуг) усіх форм власності, готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, гуртожитків, вокзалів і аеропортів;

- транспорт (в тому числі, що працює в режимі регулярних спеціальних перевезень), зупинки громадського транспорту;

- прибудинкові території;

- території будівель та споруд інженерного захисту;

- території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними ділянки на умовах договору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям перерахують пенсії — хто отримає надбавку зовсім скоро.

Як повідомляв Знай.ua , заступник голови МВС Геращенко поділився цінними порадами по боротьбі з коронавірусом.

Знай.ua писав, господар проектора розвіяв смуток карантину легендарними "Зоряними війнами" - тепер весь будинок буде дивитися, відео.