У Київській області, в Чорнобильській зоні, палає пожежа. Її не можуть загасити другу добу, повідомляють у ДСНС Київщини.

Наголошується, що пожежа почалася в суботу, 4 квітня, близько 13:30 поблизу села Володимирівка Котовського лісництва. Горить ліс на території 20 гектарів.

Щоб впоратися з вогнем, рятувальникам довелося залучати авіацію – два літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.

Скрін, ДСНС в Facebook

За даними рятувальників, на окремих ділянках загоряння спостерігається підвищений радіаційний фон, який заважає боротися із вогнем. При цьому загрози прилеглим населеним пунктам немає, додають вони.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В даний час гасіння пожежі триває, ділянок з відкритим вогнем більше не спостерігається. Тліють тільки окремі осередки займання, їх гасять з літаків.

Нагадаємо, страшні кадри змусять задуматися кожного - в мережі показали фото врятованого зайчика після спалення сухостою.

Як повідомляв портал Знай.uа на Закарпатті злісні палії ледь не знищили перлину природи України - долину нарцисів.