У суботу, 4 квітня, небо у Києві окупують хмари. Тільки з ранку городяни зможуть насолодитися сонцем і теплом. Опадів не буде, вважають на сайті Sinoptik.

Повітря в столиці прогріється до показника в 6-12 градусів тепла, а вночі опуститься до 7 градусів вище нуля.

Наголошується, що найтеплішим цей день в столиці був в 1990 році, коли прогрілося до 22,0 градусів тепла, а найхолоднішим – у далекому 1931 році, тоді промерзла до 6,4 градусів нижче нуля.

У цей день наші прабабусі та прадідусі шанували священномученика Василя Анкірського, який отримав у народі прізвисько «Теплий» чи «Солнечник».

Зазвичай на Василя було досить тепло, починали танути бурульки, приходила відлига. Помітили, що темні хмари на небі обіцяють дощі і потепління. Від того, будуть чи квітневі дощі теплими, залежав майбутній урожай. Якщо берези дають багато соку, то дощі триватимуть усе літо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо у цей день ворони розсідаються по деревах групами, насупившись і прикривши лапи пір'ям, - скоро похолодає і подуют вологі вітри. Якщо спекотний день, а ніч холодна, то погода скоро налагодиться. Повернулися шпаки – холодів більше не буде.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.