Людмила Антоненко, головний лікар Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, в якій перебуває частина хворих на коронавірус городян, розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook про стан пацієнтів.

За її словами, на момент публікації в лікарні перебували 38 хворих з діагнозом «коронавірус». Всі вони знаходяться в стабільному стані, і тільки стан одного молодого чоловіка викликає у медиків занепокоєння за його життя.

"Молодий чоловік з важкою двобічною тотальною пневмонією, вчора був підключений до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), що, зрозумілою мовою, можна назвати "штучні легені". Зараз ми боремося за життя пацієнта", - зазначила головний лікар.

Вона також нагадала про необхідність дотримуватися особистої гігієни і правил карантину, не покидаючи свого будинку без особливої на те потреби.

Скрін, Людмила Антоненко, Facebook
Скрін, Людмила Антоненко, Facebook
Скрін, Людмила Антоненко, Facebook

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

«Кажуть, що лікарня переповнена хворими на коронавірус, але хіба 38 хворих - це багато для лікарні? Хлопець, якого підключили до апарату, запустив хворобу, пізно звернувшись до вас, або у нього є інший важкий діагноз?», - цікавляться в коментарях кияни.

«Терпіння і витримки вам, дорогі медичні працівники. Тепер, коли біда прийшла, ми нарешті зрозуміли, яке безцінне наше життя, і якою ціною ви рятуйте її, жертвуючи своїм здоров'ям», - додають українці.

Нагадаємо, коронавірус в супермаркетах — інфікований Борис Джонсон знайшов вихід.

Як повідомляв Знай.uа, Лукашенко знайшов "ліки" від коронавіруса — це краще трактора.

Знай.uа писав, гречка з автографом - українці висміяли показову "благодійність" Порошенка на карантині.