У п'ятницю, 27 березня, в Києві очікується теплий, ясний ранок. За день сонце встигне прогріти повітря, а опадів не буде. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря в столиці підніметься до 14 градусів тепла, а вночі опуститься до 8 градусів вище нуля.

Непристойно теплим цей день був у 1992 році, тоді в Києві прогрілося до комфортних 19,6 градусів тепла, а непередбачувано холодним 27 березня було в 1899 році, до 11,5 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 27 березня, шанувався святий митрополит Феогност. Вважалося, що той, хто почує на Феогноста грім, обіцяє багатство, удача і щедрий урожай.

Якщо по весні рівень річок не підніметься, то і влітку чекати сильних дощів не доводиться.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Іншим шанованим у цей день був святим Венедикт – його вважали покровителем домашньої худоби, захисником від лихого ока. Тварин виводили на двір, чистили і приводили в порядок після довгого зимового простою.

Якщо в лісі було чутно стукіт дятла – скоро потеплішає, а якщо ранковий вітер посилиться, то надвечір збереться буря.

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.