Після безхмарного ранку в Києві в суботу, 14 березня, очікується похмурий вечір. З обіду почнеться дощ, але ближче до ночі він повинен припинитися. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря досягне 4-6 градусів вище нуля, а вночі опуститься до 2 градусів тепла.

Неймовірно теплим день 14 березня був у 2002 році, тоді повітря прогрілося до 17,8 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1902 році, тоді в повітрі трималися морози у 19,4 градусів нижче нуля.

У народі в цей день поминали святу первомученицу Євдокію, яку шанували як захисницю вагітних. Їй молилися, якщо не могли зачати дитину. Євдокія була блудницею і заробила своїм ремеслом величезні статки, але покаялася і пішла в монастир, ставши згодом його настоятелькою.

З того, яка погода на Євдокію, ворожили на майбутнє літо – на нього вказував вітер, що дме в цей день.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дивилися на поведінку граків – якщо вони поверталися раніше, ніж на Євдокію, то літо буде дощовим, а весна – ранньою. Мокрий сніг у поєднанні з теплим вітром в цей день також обіцяв дощове літо. Якщо на Явдохи мороз і північний вітер, то все літо буде холодним.

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.