Безхмарний ранок у Києві в п'ятницю, 13 березня, зміниться похмурим вечором. Йому на зміну прийде похмурий день та похмурий вечір. Ближче до ночі розпочнеться дрібний дощ, повідомляють на сайті Sinoptik.

Вдень повітря у Києві прогріється до 7-9 градусів вище нуля, а вночі очікується близько 7 градусів тепла.

Найтеплішим день 13 березня був у 2001 році, тоді температура повітря досягала 17,3 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1928 році, тоді притиснули морози у 21,2 градуси нижче нуля.

Погода в Україні 13 березня, Укргідрометцентр

Наші пращури у цей день вшановували святого, якого називали преподобним сповідником Василем. Було помічено, що зазвичай у цей день досить тепло, хоча й дощитиме. Якщо починався дощ, то це розцінювали як добру прикмету, що обіцяє тепле літо і багатий врожай пшениці.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, дивилися, як тане сніг навколо дерев, і робили висновки про те, якою буде погода на весну.

Якщо утворилася лунка була з крутими краями, то весна буде бурхливою і швидкої, а якщо пологі – то і весна прийде поступово, з пізнім теплом і частими дощами.

За астрономічними мірками 13 березня – це рубіж між зимовим і літнім півріччям.

Нагадаємо, вчені налякали фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні.