За інформацією телеграм-каналу «Шептун», чиновники Голосіївської, Дарницької, Дніпровської і Святошинської районних адміністрацій Києва допустили серйозні порушення. У жовтні минулого року закінчилося дослідження проб піску в дитячих садах. В результаті виявили високий рівень забруднення яйцями різних гельмінтів (паразитичних черв'яків), що суперечить гігієнічним нормам. Ці черви можуть заразити дітей і дорослих паразитарними хворобами, зокрема, геогельминтозом.

Чекаємо результатів перевірки від Київської міської адміністрації.

дитячий садок
дитячий садок

Профілактика гельмінтозів у дітей: що можете зробити ви

На жаль, ви не можете проводити весь час з дитиною. Тому важливо привчити його дотримуватися необхідні гігієнічні правила, щоб уникнути загроз:

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
  • Ретельно мийте руки з милом. Важливо привчити дитину ретельно мити руки з милом перед тим, як сідати за стіл і після повернення з вулиці.
  • Мийте овочі та фрукти. Особливо це стосується коренеплодів, на яких можуть знаходитися яйця глистів. Лікарі навіть рекомендують обдавати фрукти і овочі окропом. Також обдавати окропом потрібно сиру зелень, яка подається до столу.
  • Не пийте сиру воду з колодязів та джерел. У великих містах вода знезаражується, хоча якість води з-під крана, м'яко кажучи, бажає кращого. У сільській місцевості в криницях і джерелах можуть знаходитися яйця гельмінтів, тому перед тим як її вживати, бажано прокип'ятити воду протягом 20 хвилин.
  • Не вживайте в їжу сире м'ясо і рибу. Недостатня термічна обробка м'яса і риби – одна з причин гельмінтозів у дітей.
  • Не купатися у забруднених водоймах. Купайтеся тільки в тих водоймах, які пройшли перевірку з боку санітарних служб.
  • Слідкуйте за здоров'ям своїх вихованців. Слід регулярно проводити профілактику глистових захворювань у своїх домашніх вихованців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Не тільки коронавірус: в Тибеті знайшли невідомих науці небезпечних паразитів

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові трирічний малюк пішов у "самоволку" із саду - матір звинуватили у "незручному" дитину

Також «Знай.ua» писав, що В Дніпрі дітей в садку змусили танцювати під російський шансон - "тюремний" ранок обурив всю Україну