У п'ятницю, 24 січня, у столиці очікується похмура і ветренная погода, яка не зміниться до самого вечора. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

В цей день, 24 січня, повітря у Києві прогріється максимум до 2 градусів тепла, а вночі прихопить морозець 1 градус.

Казково тепло в цей день у Києві було у 1899 році, тоді городяни насолоджувалися 8 градусами тепла. А невимовно холодно – у 1892 році, коли кусалися 27-градусні морози.

Погода в Україні 24 січня, Укргідрометцентр

За православним традиціям, в цей день, 24 січня, шанувався преподобний Феодосій Великий. Цей святий отримав у народі прізвисько «Феодосій-теплун». Зазвичай у цей день трохи теплішало, виходило сонце – але йому не поспішали радіти: говорили, що січнева весна – не до добра. Таке потепління обіцяло затяжну весну, яка прийде рано і з теплом.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Проте така рання весна веде за собою холодне і дощове літо, а це означало, що урожай зернових вимокне, фрукти не наллються, а овочі згниють на грядках. Тому тепло на Феодосія сприймалося як поганий знак. Зі спокійною душею в цей день приймали морози і похмуру погоду.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.