Мешканці української столиці отримали оновлену «картку киянина» – її дизайн став більш лаконічним. Про це повідомили у департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Як повідомляється, з картки прибрали листя каштана, якими раніше була прикрашена її поверхня. Тепер вона буде синьою, а її дизайн чимось нагадує картку Kyiv Smart Card. Крім дизайну, більше в «карткою киянина» нічого не змінилося, ніяких нових функцій не додали.

Картка доступна жителям Києва і тим, хто офіційно працевлаштований у столиці. Вже більше 800 тис. людей користуються її послугами.

Фото: КМДА

Зміни зовнішнього вигляду ніяк не торкнуться тих, у кого вже є стара «картка киянина», «у каштанах». Нові сині картки будуть отримувати ті, хто оформляють їх вперше.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, «картка киянина» дозволяє користуватися багатьма е-послугами завдяки ідентифікації власника через BankID, оплачувати проїзд у транспорті, оплачувати комунальні послуги без комісії, купувати квитки в музеї та театри зі знижкою, ліки за спеціальними цінами в аптеках «Фармація», хліб зі знижкою в кіосках «Київхліб» та в деяких інших торговельних мережах.

Нагадаємо, раніше різке підвищення тарифів за проїзд пересадить городян на велосипеди.

Також Знай.uа писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Портал Знай.uа повідомляв, що у Києві - НП з громадським транспортом, - перші подробиці.