У Києві незабаром можуть значно підвищити вартість паркування. Все через те, що у місті катастрофічно не вистачає паркувальних місць, а автомобілів з кожним роком стає все більше і більше.

Про це повідомляє інформаційний портал "РБК-Україна".

У Києві планують підвищити вартість паркування для автомобілів у 10 разів. За 2019-й рік додалося 150 тисяч авто, що дорівнює 15% авто від загального числа, порівняно з 2018-м роком. При цьому паркувальних місць у Києві всього 50 тисяч штук.

Незважаючи на стабільне поліпшення дорожніх умов, багато водіїв скаржаться, що паркувальних місць у місті не вистачає. А інспекція по паркованню без розбору прибирає з вулиць автомобілі.

Ілюстративне фото


Вартість паркування в Києві залежно від паркувальної зони різниться від 5 до 10 гривень на годину. Цей тариф тримається в столиці вже кілька років. Влада міста хоче значно збільшити вартість паркування. Але, для перегляду тарифу у столичній мерії немає повноважень.

Як запевняє Дмитро Рахматуллін, мерія неодноразово зверталася в Кабмін і Верховну Раду, щоб отримати такі повноваження, але поки безрезультатно.

"Такий тариф вже давно застарів. Люди залишають свій автомобіль на цілий день, а це до 10 годин часу за 10 гривень на годину становить 100 гривень в день. І в більшості своїй – не платять! Адже штраф за несплату їх теж не лякає – це максимально 200 гривень. Тариф за паркування повинен бути збільшений в центральній частині міста суттєво – як мінімум до 50 гривень на годину", – запевняє Дмитро Рахматуллін, начальник інспекції по паркованню і заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

В Києві все ж достатньо паркінгів і парковок, де можна паркуватися в центрі міста. На сайті "Київтранспарксервісу" є детальна інформація про місця для паркування. Там позначені всі паркувальні місця в ТЦ, ТРЦ, вказані і звичайні паркувальні майданчики.