Відповідно до проекту Державного бюджету України на 2020 рік, розмір мінімальної заробітної плати має зрости. Відповідний документ опубліковано на сайті Кабінету міністрів України.

Зазначається, що сума, на яку зросте мінімальна заробітна плата, становить 550 гривень. Наразі вона складає 4 тисячі 723 гривні.

Додамо, що востаннє розмір мінімальної заробітної плати змінювався рівно рік тому, 1 січня 2019 року. Тоді сума доплати становила 450 гривень, тобто мінімальна зарплата зросла на 12,1%. У серпні 2019 року голова Мінфіну Оксана Маркарова зазначала, що «якесь більше зростання не відповідало б показникам росту продуктивності».

Відповідно, підвищився і розмір прожиткового мінімума: з 1 січня 2020 року він становить для однієї особи на місяць 2 тисячі 27 гривень, з 1 липня – 2 тисячі 118 гривень, с 1 грудня – 2 тисячі 189 гривень.

Нагадаємо, в Україні змінилися мінімальна пенсія та прожитковий мінімум.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, для українських пенсіонерів відкриють "особистий кабінет" й перерахують виплати.

Також Знай.ua писав, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше як 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.