Кияни у п'ятницю, 27 грудня, нарешті дочекаються снігу. Однак порадіти легкому сніжку навряд чи вийде: сніжинки змішаються з дощовими краплями. Про це розповіли на погодному сайті Sinoptik.

Синоптики обіцяють, що і вдень, і вночі температура повітря в столиці затримається на позначці в 1-2 градуси вище нуля.

Погода в Україні 27 грудня, Укргідрометцентр

Найтеплішим за весь час метеорологічних спостережень цей день був у 1974 році – до 7 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1996 році, до 21 градуса морозу.

Народ в цей день поминав святого Фікса, а також шанував пам'ять святих Левкия і Калинник.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вважалося, що до 27 грудня вже повинна встановитися справжня зимова погода – зі снігом, морозом та ожеледицею. Помічали, що світловий день потроху починає додаватися, знаменуючи наближення весни.

Якщо повітря ставав більш прозорим, це означало, що на наступний день стане холодніше. Гнізда куріпок, розташовані ближче до людського житла, означали наближення довгої і суворої зими. Якщо тетеруки й куріпки злітають з дерев, ховаючись в глибині лісу, то в найближчі кілька годин почнеться сильний сніговий буран.

Нагадаємо, що до Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.