Екс власник «Укрбуду» Максим Микитась вирішував корупційні схеми з мером Києва Віталієм Кличком через його заступника Олександра Спасибка і Дениса Комарницького. Про це стало відомо з листування Микитася та гендиректора «Укрбуду» Олега Майбороди, викладеного пранкером Джокером, пише "Антикор".

У скандальній переписці, яку опублікував Джокер, автор будівельної піраміди Микитась показував величезні суми грошей, які він вкрав у вкладників і в якості хабарів роздавав посадовцям. Так в листуванні засвітилися сам мер Кличко, його заступник Спасибко, що відповідає за будівельну сферу, а також Комарницький, якого називають партнером Спасибка. Саме через цих двох Микитась вирішував всі питання з мером Києва.

Так, 22 травня Микитась дав телефон Олександра Спасибка, а Майборода відзвітував, що він зідзвонився з Спасибком, той дав людину і вони поїхали на зустріч. З чого видно, що Спасибко був глибоко в темі схем Микитася.

Комарницький засвітився в іншому епізоді від 16 червня, де Микитась просив не відправляти (мабуть документи або кошторис) Комарницькому по об'єкту на Шпитальній.

Найцікавіше листування – від 17 грудня 2018 року. У ньому фігурує вже сам Кличко і стосується воно скандальної реконструкції Шулявського мосту.

«А Шулявку 180 коли нам скинуть», – написав Майборода, маючи на увазі 180 млн гривень, які виділяються з київського бюджету на реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

«Не знаю. Зараз з мером на зв'язку», – відповів Микитась.

На що Майборода попросив Микитася «душити» мера, а той відповів: «намагаюся».

Таким чином опубліковане Джокером листування підтвердило, що Максим Микитась крав гроші не тільки у приватних інвесторів «Укрбуду», але і зі столичного бюджету, при повному потуранні Віталія Кличка.