У неділю погода у Києві очікується хмарна з проясненнями. Хмари, що з'являться на небі вночі, до ранку не розвіються, і затримаються на весь день. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Перший день зими Київ зустріне легким морозцем – до 1 градуса нижче нуля вночі. Температура повітря 1 грудня в Києві не перевищить 2 градусів тепла вдень.

Набагато тепліше 1 грудня в Києві в 1898 році – 13 градусів тепла, а набагато холодніше – в 1915 році – перевалило за 17 градусів морозу.

Погода в Україні 1 грудня, Укргідрометцентр

1 грудня відзначають свої іменини Платони і Романи. Для наших предків цей день визначав всю подальшу зиму. Селяни казали, що «Платон і Роман покажуть зиму вам». Вважалося, що по погоді 1 грудня можна судити, якою буде погода протягом всієї зими.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якщо в цей день бачили живого комара або інша комаха – знали, що потепління не за горами. Якщо на вулиці заметіль, то й на Масницю все буде в снігу. Якщо ворона ходить по двору, значить, скоро потеплішає. Навколо місяця туманний ореол – завтра очікується снігопад. Пориви сильного вітру в цей день передвіщали снігопади і холоди. Якщо ручки на вхідних дверях іржавіли, то погода скоро зіпсується.

Нагадаємо, що погода у Львові в суботу, 30 листопада, буде досить похмурою. Ще вночі йшов дощ, але вдень опадів не очікується.

Як повідомляв портал Знай.uа, народний синоптик Леонід Горбань в ефірі ObozTV розповів, якої погоди чекати українцям найближчим часом, а також, буде сніг і морози на Новий рік.

Також портал Знай.uа писав, що Дніпро в суботу, 30 листопада, чекає похмурий, але досить теплий день. З самого ранку капав дощик, але до обіду він пройде і більше не повернеться в місто.