В Національному антикорупційному бюро України заявили про затримання 10 співробітників столичної Митної служби. Про це стало відомо з повідомлення на офіційній сторінці НАБУ в соцмережі Facebook.

Як розповіли в НАБУ, всіх десятьох затриманих підозрюють у порушенні митного законодавства.

Зокрема, семеро затриманих – співробітники органів митного контролю. Їх дії кваліфікували як ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (несплата податків), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

Зараз у справі розбираються детективи і прокурори, яким належить з'ясувати всі деталі злочинної діяльності затриманих.

Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За інформацією видання «РБК-Україна», один із затриманих - заступник голови Київської митниці Сергій Тупальский.

Нагадаємо, що у фінансуванні партії "Опозиційна платформа – За життя" СБУ на замовлення Офісу Президента шукають "російський слід".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донеччині працівники контррозвідники СБУ припинили протиправну діяльність місцевої мешканки, яка намагалася організувати незаконну легалізацію в Україні громадян РФ і бойовиків терористичних угруповань "ДНР".

Також портал Знай.uа писав, що НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого вчинення екс-главою СБУ Василем Грицаком державної зради і шпигунства.