Осінь – чудовий час, щоб долучитися до мистецтва, проводячи більше часу в просторих залах музеїв і галерей, ніж на холодних сірих вулицях. У листопаді багато подібних закладів впустять киян і гостей столиці безкоштовно.

Зокрема, 5 листопада безкоштовно можна буде відвідати Музей історії Києва на вул. Богдана Хмельницького, 7; Літературно-меморіальний музей Булгакова на Андріївському узвозі, 13 (але тільки школярі та пенсіонери); Національний музей українського декоративного мистецтва на вул. Лаврська, 9 (школярі та студенти); Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» на вул. Лаврській, 3.

6 листопада чекає гостей Музей Пушкіна на вул. Кудрявській, 9; Музей шістдесятників на вул. Гончара, 33; Музей Шолом-Алейхема на вул. Великій Васильківській, 5а.

7 листопада відвідувачі Національного музею «Київська картинна галерея» на вул. Терещенківська, 9 до 14:00 теж можуть не платити. В цей же день можна безкоштовно відвідати Національний науково-природничий музей на вул. Богдана Хмельницького, 15 (з 10:00 до 13:00); Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, вул. Терещенківська, 15/17.

8 і 15 листопада не потрібно купувати квитки в Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Михайла Старицького, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського на вул. Саксаганського, 97/95б/95.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

13 листопада вхід безкоштовний у Музей-майстерню Кавалерідзе на Андріївському узвозі, 21.

25 листопада безкоштовно пустять в Літературно-меморіальний музей-квартира Павла Тичини на вул. Терещенківська, 5; Літературно-меморіальний музей Максима Рильського на вул. Максима Рильського, 7; Літературно-меморіальний будинок-музей Марії Заньковецької на вул. Велика Васильківська, 121.

26 листопада відвідайте Національний музей історії України на вул. Володимирській, 2; Музей театрального, музичного та кіномистецтва України на вул. Лаврській, 9, корпус 26; Музей гетьманства на вул. Спаській, 16б.

28 листопада – Національний музей літератури України, вулиця Богдана Хмельницького, 11; Літературно-меморіальний будинок-музей Тараса Шевченка, вулиця Тараса Шевченка, 8а; Національний заповідник «Софія Київська», вулиця Володимирська, 24 (якщо ви – пенсіонер).

29 листопада вхід вільний у Меморіальний будинок-музей Тараса Шевченка по вул. Вишгородській, 5; Національний музей Тараса Шевченка на бул. Тараса Шевченка, 12; Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського на вул. Паньківській, 9.

30 листопада – Музей української діаспори на вул. Московська, 40б; Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» на вул. Госпітальної, 24а; Музей театрального, музичного та кіномистецтва України, вул. Лаврська, 9, к. 26; Музей Івана Гончара, вул. Лаврська, 19 (Івана Мазепи, 29); Музей партизанської слави, вул. Славгородська (парк Партизанської слави).

Нагадаємо, Мона Ліза зникне? З кращим шедевром Да Вінчі сталося непоправне, світ втрачає Джоконду

Як повідомляв раніше Знай.uа, франківськ повернеться в Льодовиковий період: українцям влаштують потужне шоу в серці Прикарпаття

Також Знай.uа писав про те, що чотиринога жінка "зламала мозок" сотням людей: ненароджений сіамський близнюк або дивний набір органів.