7 жовтня Федерація профспілок України відзначила Всесвітній день дій за гідну працю, встановлений у 2008 році за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок.

Профспілкові активісти виступають за підтримку гідної праці, яка має бути в центрі уваги політики і дій влади та роботодавців, а права та інтереси працівників бути у фокусі економічного зростання. Про це повідомляє "Апостроф"

Таку інформацію активісти намагалися донести до громадян, привернути увагу до проблем працівників, захисту їх соціально-економічних прав та інтересів і дій профспілок проти звуження прав працівників в умовах змін, що відбуваються на ринку праці.

Щоб підтвердити свою готовність до дій, Молодіжна рада ФПУ організувала і провела флешмоб на майдані Незалежності у Києві біля стели під гаслом: "Працюємо в Україні, будуємо свою державу!".

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Там же пройшов мітинг, на якому виступили лідери профспілок. Люди тримали банери з закликами до влади забезпечити стабільну зайнятість, гідну зарплату, створити нові безпечні і продуктивні робочі місця, легальні трудові відносини, гарантоване перше робоче місце, надійний соціальний захист.

Після мітингу активісти перемістилися в оновлений Будинок Профспілок де було організовано зустріч з головою парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою. Присутні обговорювали важливі для працівників питання проекту нового Трудового кодексу.

"Сьогодні в основу державної соціальної політики замість суспільно-визнаних соціальних стандартів гідного життя і гідної праці покладено ідею соціальних мінімумів виживання, що призводить до поширення бідності серед українських громадян, а молодь не може знайти гідну працю", - заявив заступник голови ФПУ Володимир Саєнко.

За його словами, "лише консолідація зусиль профспілок усіх рівнів допоможе захистити трудові права працівників у новій редакції Трудового кодексу, відновити право на страйк".

"Владі нарешті слід відмовитися від політики, обмеження соціальних і трудових прав та розпочати реальний соціальний діалог задля забезпечення гідного життя людини праці", - наголосив він.