У четвер 22 серпня до Києва прибула баржа, яка привезла у столицю херсонські кавуни. За останні чотирнадцять років вперше на Київщину прибув такий вантаж по воді.

Про це повідомила прес-служба ООО СП «Нібулон» (Миколаїв). Саме вони і займалася поставкою ягоди до столиці. «Це експериментальне переміщення вантажу є практично першим за багато років. Логістична служба Миколаєва давно працювала над тим, щоб була можливість вільно пересуватися річкою».

Цього разу баржа перевозить вантаж шести фермерських господарств вагою близько 500 тонн. Для того аби доправити товар дорогою знадобилося б приблизно 50 фур.

Розвантаження несамохідного судна зі смачним херсонським вантажем відбулося на вантажному причалі філіалу «Переяславська» ООО СП «Нібулон». Баржа плила до переправи у Переяславі-Хмельницькому чотири доби. Її супроводжував буксир модернізованого проекту 121м «Нодарі Чантурія». Уже звідти солодку ягоду будуть розвозити по київських супермаркетах. Цьогоріч до столиці планується ще одне перевезення кавунів таким способом.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua Супрун вразила українців несподіваною правдою про кавуни: спазм м'язів та аритмія серця

Як писав Знай. ua "Проти кавуна - ви ніхто": Чепінога розповів, як ягода перетворює вас на дику тварину

Раніше на Знай.ua Дуже смачний "каунь": граматична ягода-мутант змусила киян верещати