21 і 22 серпня по Києву оголошена висока (4 класу) пожежна небезпека. А в області рівень пожежної небезпеки піднявся до п'ятого (надзвичайного) рівня.

Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рятуальники радять не панікувати і не приймати поспішних рішень. А також не втікати в протилежний бік від полум'я, що швидко наближається.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом
Показати ще

А з небезпечної зони, до якої наближається полум'я, виходити швидко, перпендикулярно напряму розповсюдження вогню.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами рятувальників, гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим грунтом та затоптуючи ногами.

Також потрібно бути обережними в місцях горіння високих дерев. А після виходу з небезпечної зони необхідно повідомити до місцевих органів влади та пожежної служби про місце, розміри та характер пожежі.

Нагадаємо, що у зв'язку з різким підвищенням температури по області дніпровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про дуже високу ймовірність виникнення пожеж.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про дуже високу ймовірність виникнення пожеж.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Дніпрі оголосили надзвичайну пожежну небезпеку.