За останні півроку в Києві відбувся наймасштабніший спалах кору. Всього за 6 місяців 2019 року на кір в столиці заразилися понад 5 тисяч осіб, з яких майже 3 тисячі – дорослі.

Про це повідомляє портал "УНИАН"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто зауважити, що такі показники в три рази вище за кількість захворілих за такий же період 2018 року.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Директор Департаменту охорони здоров'я Києва Валентина Гінзбург зазначила, що близько 50% хворих потребували госпіталізації через важкий перебіг хвороби.

Також відомо, що в 2019 році від кору померло двоє дорослих, які не були щеплені і звернулися до лікарів надто пізно.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Сьогодні вже нічого, крім щеплень, не убезпечить Київ від спалахів і епідемій вакцинокерованих інфекційних хвороб", – додала Валентина Гінзбург.

За її словами, ситуація, в якій опинилася столиця і Україна – результат втрати колективного імунітету.

"Просто кілька цифр, які вражають. У 2015 році в Києві на кір захворіло 5 осіб. У 2016-му – 3. У 2017-му – 87. У 2018-му – 3045. А за півроку 2019-го – понад 5000", – наголосила вона.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я України заявили про масштабний спалах кору з початку навчального року.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на Дніпропетровщині оголосили про небезпечну епідемію.

Також портал "Знай.uа" писав, що у селі Кубей Болградського району Одеської області спостерігається спалах небезпечної хвороби.