КМДА незабаром має розглянути проект стратегії розвитку транспортної інфраструктури Києва до 2023 року. У документі вже є докладний план розвитку київського метро. Сумарно за 5 років на різні потреби столичного метро в стратегії закладено понад 29 млрд грн.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, до 2023 року побудують частину гілки на Троєщину вартістю 14,7 млрд грн. (загальна ціна проекту – понад 36 млрд грн.). Продовжать «синю» гілку в бік житлового масиву Теремки-2, де зведуть дві нові станції і 3,4 кілометри тунелів.

«Червону» лінію протягнуть до Новобіличів, а також побудують там електродепо.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Більш того, до кінця 2022 року запустять головний довгобуд станцію метрополітену на Львівській площі.

Зроблять другий вихід на станції «Вокзальна», а також додатковий перехід на пересадці «Золоті Ворота» - «Театральна», де зазвичай збираються величезні натовпи людей.

Варто відзначити, що заміна старих ескалаторів на нові обійдеться КМДА в 373 млн грн. Ще майже 1 млрд піде на придбання нових вагонів. Ще до 2023 року закінчать хімічне зміцнення грунту на окремих ділянках «синьої» і «зеленої» гілок.

Нагадаємо, що в метро Києва з'явиться 4G: перші подробиці.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Дніпрі оголосили тендер на розробку документації для будівництва аеропорту.

Також портал Знай.uа писав, що на сайті Харківської міськради з'явилася петиція щодо перекриття центру міста для руху транспорту.